• 1-2 dags levering
  • Sikker betaling
  • Gratis fragt ved order over 300kr
1-2 dags levering
Sikker betaling
Gratis fragt ved order over 300kr

Grøn te til vægttab

af Maibritt Skriver 07 April, 2018

Grøn te til vægttab

Grøn te til vægttab. 

 

Grøn te, må siges at være en af de sundeste drikkevarer, da det er fyldt med forskellige stoffer, der er gavnlige for helbredet.

Noget mange går op i, er hvordan man nemt kan tabe nogle kilo, og her kan den grønne te godt hjælpe lidt på vej, idet mange undersøgelser har vist, at en grøn te af god kvalitet øger fedtforbrændingen, og dermed fremme et vægttab.

 

De bioaktive stoffer der er i tebladene, opløses i det varme vand man tilsætter, når man laver sin te.

Det bedst kendte af disse stoffer er koffein. Selv om en kop te indeholder meget mindre koffein (24-40 mg) end en kop kaffe,(100-200 mg) er det dog nok til, at have en mild virkng som stimulans.

Den forholds lille dosis, har vist sig, at kunne fremme fedtforbrændingen og forbedre ydeevnen ved aktivitet.

 

Det er særligt det store indhold af antioxidanter, der får teen til at træde i forgrunden i forhold til drikkevarer og sundhed. Teen er nemlig fyldt med de virkningsfulde antioxidanter catechiner, hvor den vigtigste er EGCG ( epigallocatechin gallate), et stof der kan øge stofskiftet.

Du får glæde af disse stoffer både ved at nyde grøn te som en drikkevarer eller ved at tage stoffet som kosttilskud.

For at kroppen forbrænder fedt, skal fedtet først nedbrydes i fedtcellerne og ud i blodbanen. De aktive stoffer i teen fremmer denne proces, idet teen styrker effekten af de fedtforbrændende hormoner.

EGCG , antioxidanten i den grønne te, hæmmer de enzymer der nedbryder hormonet noradrenalin. Når nedbrydelsen hæmmes, bliver mængden større og fedtforbrændingen øges, ved det, at mere noradrenalin giver et stærkere signal til fedtcellerne om at nedbryde mere fedt.

Hvad der samtidig er godt er, at kroppen kan udnytte den øgede mængde fedt, som frigives til blodbanen, ved at omdanne den til energi, som kroppen kan udnytte, f.eks. i muskelcellerne.

Derfor øger grøn te især fedtforbrændingen, hvis man samtidig motionerer og derfor udnytter det frie fedt i blodbanen.

En undersøgelse (PubMed) har vist, at mænd , som indtog grøn te ekstrakt og trænede, forbrændte 17% mere fedt end kontrolgruppen der ikke fik grøn te ekstrakt.

Flere andre undersøgelser bakker op om, at grøn te øger specifikt fedtforbrændingen, både i hvile og under træning, hvilket på sigt medfører mindre kropsfedt.

Flere studier antyder, at grøn te får os til at forbrænde flere kalorier, selv når vi slapper af, med 3-4%, nogle undersøgelser viser endda en forøgelse på op til 8 %.

Man har også undersøgt om grøn te hæmmer appetitten, og dermed får reduceret kalorieindtaget. Dette er imidlertid ikke bevist for mennesker, kun for dyr, ved nogle dyreforsøg.

 

Selv om undersøgelser viser at den grønne te øger forbrændingen og hjælper ved et vægttab, er det jo ikke det helt store vægttab der er tale om.

Man må nok sige at hvis man virkelig er ude i, at skulle tabe sig, er der mange andre faktorer, man skal kigge nærmere på, så som at skære ned på kulhydraterne, spise mere protein, der virkelig mætter, og altså se på det samlede kalorieindtag i forhold til det man forbrænder.

 

Og det man skal huske på, med den grønne te er, at der er mange andre gode grunde til at drikke den. Ovennævnte er jo kun en del, nemlig punkt 5.

 

Se her flere gode grunde til at drikke grøn te.

 

1. Grøn te forebygger kræft

En af de mest udforskede teorier er, at grøn te forebygger kræft. Forskerne konkluderer, at mindst 5 kopper te dagligt giver en effektiv beskyttelse mod et særligt enzym, som er overrepræsenteret i de fleste cancertyper.

 

2. Grøn te fremmer heling af celler

Stoffet EGCG i den grønne te forhindrer celler i hjerte og hjerne i at dø efter et hjerteanfald og fremmer helingen af celler, så man kommer sig bedre.

 

3. Grøn te beskytter mod sliggigt

I 2003 påviste forskere fra Sheffield University, at EGCG kan beskytte ledbrusken mod skade ved slidgigt.

 

4. Grøn te forebygger alzheimer

Forskere fra Florida har opdaget, at EGCG hæmmer produktionen af et protein kaldet beta-amyloid, som giver hukommelsestab hos mennesker, der lider af alzheimer.

 

5. Grøn te holder taljen smal

Amerikanske forskere har fundet ud af, at grøn te øger stofskiftet og kan fremme et vægttab.

 

6. Grøn te passer på tænderne

Deruodver er teen en god kilde til fluor, som hærder dine tænder, så de bliver modstandsdygtige over for syre. Grøn te har ydermere den fordel, at det ikke misfarver tænderne på samme måde som sort te og kaffe.

 

7. Grøn te modvirker allergi

Grøn te indeholder naturlige antihistaminer, der modvirker hævelse og irritation som følge af allergi.

.

Et krus grøn te indeholder lige så meget koffein som:

  • ½ krus sort te
  • 1/3 kop kaffe
  • 1 glas cola 
  • 1 liter kakao

 
Maibritt Skriver
Maibritt Skriver

ForfatterOgså i Du skal vide

De klassiske kaffetyper med espresso

af Maibritt Skriver 15 April, 2018

Du skal vide  ........
Du skal vide ........

af Maibritt Skriver 15 April, 2018

Koldbrygget kaffe
Koldbrygget kaffe

af Maibritt Skriver 15 April, 2018