• 1-2 dags levering
  • Sikker betaling
  • Gratis fragt ved order over 300kr
1-2 dags levering
Sikker betaling
Gratis fragt ved order over 300kr

Koldbrygget kaffe

af Maibritt Skriver 15 April, 2018

Koldbrygget kaffe

Koldbrygget kaffe.

 

Koldbrygget kaffe er noget ret nyt for mig. Jeg har altid forbundet kold kaffe med iskaffe, der er almindeligt brygget kaffe, som nedkølet og tilsat diverse sirupper, is mv.   MEN så kom jeg til at læse om koldtbrygget kaffe og måtte selvfølgelig prøve dette. OG det var slet ikke den eneste gang.

 

Nu kommer sommeren og den indbyder virkelig til at dette skal prøves, hvis du ikke allerede kender det.

 

Bagdelen ved den koldbryggede kaffe er, at det tager tid…

Til gengæld smager det ikke hverken brænd eller bittert og du kan helt undgå det søde som man ellers får ved iskaffe, og som du måske synes bliver for meget.

 

Koldbrygget kaffe er to ting. Det er for det første en måde at blande kaffe, koldt vand, langsomt og med god tålmodighed og for det andet en trend, der endnu især er stor i Los Angeles.

 

Det specielle ved denne type kaffe er, at det er et lækkert iskoldt alternativ, bestående af intet andet end kaffe og vand.

 

Man tager kaffebønner, disse males til mellemgrov, som til

stempelkandekaffe . Man kan bruge alle typer kaffebønner, men det færdige resultat bliver helt klart bedst, når man bruger kvalitetsbønner, gerne en ikke for mørkristet bønne..

Man bruger 4 dele koldt vand til 1 del kaffe. Denne blanding trækker i 18-24 timer. ( ikke længere) Stilles i køleskabet, og rør rundt i blandingen ind imellem, så kaffen ikke klumper sammen.

Herefter hældes kaffen gennem et filter og kaffen er klar.

 

Tilsæt evt isterninger. Du vil opleve, at du får en dejlig afkølende drik. Kaffens let naturlige sødme kommer frem og du undgår bitterhed.

Denne kaffe indeholder mindre syre end når bønnerne har været udsat for varme, hvorfor kaffen i Los Angeles området betragtes som en stor sundhedstrend.

 

Man kan tilsætte en koldbrygget kaffe isterninger og koldt mælk, hvis man synes. Alternativt citronskiver, kardemomme eller kanel. Kun fantasien sætter grænser.

 

Jeg har prøvet at lave koldbrygget kaffe med forskellige smagskaffer fra dinsmag s sortiment fra FarmMountain. Det blev ret fantastisk, uden tilsætning af andet end isterninger.

 

Koldbrygget kaffe kan holde sig i køleskabet i flere uger, så man kan roligt lave en stor portion. Smagen ved koldbrygget kaffe er stabil i modsætning til varmbrygget kaffe, der ændrer smag efter kun ca. 10 minutter.
Maibritt Skriver
Maibritt Skriver

ForfatterOgså i Du skal vide

De klassiske kaffetyper med espresso

af Maibritt Skriver 15 April, 2018

Du skal vide  ........
Du skal vide ........

af Maibritt Skriver 15 April, 2018

Et lille sjovt fund
Et lille sjovt fund

af Maibritt Skriver 07 April, 2018