• 1-2 dags levering
  • Sikker betaling
  • Gratis fragt ved order over 300kr
1-2 dags levering
Sikker betaling
Gratis fragt ved order over 300kr

Hvid te

Hvid te er forskellig fra grøn og sort og oolong te.

Ifølge legenden blev den hvide te oprindelig høstet af hvidklædte jomfruer, der skar de spæde bladknopper af med sakse af guld. Læg dertil, at teen kun plukkes i det allertidligste morgengry på nogle ganske få forårsdage.

Ud over de poetiske kvaliteter understreger historien, at den hvide te er noget af det mest eksklusive og kostbare, man kan tænke sig, selvom den til dels er blevet mere kommerciel end tidligere.

Det er ikke så mange steder i verden der produceres hvid te, højlands provinsen Fujiani i Kina må nævnes som den, man især forbinder med den hvide te. På Sri Lanka produceres der også hvid te, som oftes bruges blandet med kinesisk te.

Den hvide te, laves ud af de nye topskud og absolut første blade på tebusken. De skal plukkes tidlig forår før de springer ud.

Der plukkes kun ret begrænset topskud, til produktion af hvid te, da man får meget mindre ud af planten ved denne metode.  

Når topskuddene er plukket skal de visnes, dampes let og herefter tørres til fugtindholdet i skuddene er fordampet. Den grønne farve ændres hermed til grålig. På topskuddene sidder der små hvide dun, hvilket får teen til at ligne sølv-nåle, Silver-Tips.

Hvid te sælger altid i hele blade, aldrig som småbladet te. 

Hvid te er ret sjælden og meget kostbar. 

Hvid te bliver aldrig bitter, uanset hvor lang tid den trækker. Den indeholder kun ganske lidt garvesyre og koffein.

Hvid te er mild og behagelig med en fin forfriskende aroma. Smagen er rund og blød som fløjl med en spæd blomsteragtig tone. Den hvide te kan næsten trække uendeligt uden at blive det mindste bitter. Teen kan med fordel nydes til et måltid eller drikkes efter maden.

 

Et amerikansk studie har vist at hvid te er godt mod infektioner af både bakterier og virus, så det er godt lige at snuppe en kande hvid te hvis man er ved at blive syg.

I Kina bruges den hvide te som temperatur nedsættende middel.

Hvid te kan også modvirke væskeophobning og stimulerer tarmsystemet.

Endvidere udmærker den hvide te sig ved at være mere forebyggende mod kræft, end både grøn og sort te. 

Fremgangsmåde:

Man skal bruge ca. 2 tsk. teblade pr kop te man laver. Når det friske vand har kogt, bør man lade det køle det af til ca. 80 grader C. Herefter hældes det over teen og trækker i ca. 7 minutter.

Man kan lave den hvide te i et glas og lade teen ligge i vandet. De vil synke til bunden og man kan nyde teen med bladene på bunden. Det ser ret godt ud.

Man kan også blande den hvide te med grøn te. I nogle af Chaplons produkter finder man denne blanding, hvilket også er særdeles velsmagende.