Hvid te er forskellig fra grøn og sort og oolong te. 

Det er ikke så mange steder i verden der produceres hvid te, højlands provinsen Fujiani i Kina må nævnes som den, man især forbinder med den hvide te. På sri Lanka produceres der også hvid te, som oftes bruges blandet med kinesisk te.

Den hvide te, laves ud af de nye topskud og absolut første blade på tebusken. De skal plukkes tidlig forår før de springer ud.

Der plukkes kun ret begrænset topskud, til produktion af hvid te, da man får meget mindre ud af planten ved denne metode.  

Når topskuddene er plukket skal de visnes, dampes let og herefter tørres til fugtindholdet i skuddene er fordampet. Den grønne farve ændres hermed til grålig. På topskuddene sidder der små hvide dun, hvilket får teen til at ligne sølv-nåle, Silver-Tips.

Hvid te sælger altid i hele blade, aldrig som småbladet te. 

Hvid te er ret sjælden og meget kostbar. 

Hvid te bliver aldrig bitter, uanset hvor lang tid den trækker. Den indeholder kun ganske lidt garvesyre og koffein.

Et amerikansk studie har vist at hvid te er godt mod infektioner af både bakterier og virus, så det er godt lige at snuppe en kande hvid te hvis man er ved at blive syg.

I Kina bruges den hvide te som temperatur nedsættende middel.

Endvidere udmærker den hvide te sig ved at være mere forebyggende mod kræft, end både grøn og sort te. 

Fremgangsmåde:

Man skal bruge ca. 2 tsk. teblade pr kop te man laver. Når det friske vand har kogt, bør man lade det køle det af til ca. 80 grader C. Herefter hældes det over teen og trækker i ca. 7 minutter.

Man kan lave den hvide te i et glas og lade teen ligge i vandet. De vil synke til bunden og man kan nyde teen med bladene på bunden. Det er ret godt ud.