Hvem er Peter Larsen?

Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1902 af grosserer Peter Larsen. Han drev virksomheden fra lokaler i Viborg by.

I starten som detailforretning, senere som grossist, hvor han kørte ud  og solgte varerne til butikker Dette var starten på den store grossist virksomhed, som stadig lever i bedste stil.

I 1933 døde Peter Larsen og  Asmund Thorsen, som ellers stod for selve kafferistningen, overtog det og omdannede det til et aktieselskab.

I 1966 trådte datteren og svigersønnen, Kirsten og Kaj Bertelsen ind i firmaet. De var kun 20 og 22 år og de nye kræfter satte  skub i virksomheden, der virkelig ekspanderede og måtte flytte til større lokaler uden for Viborg

I 1972 startede Peter  Larsen sin egen kaffeimport fra de kaffeproducerende lande som Brasilien, Mellem Amerika , Afrika og Fjernøsten.

Firmaet voksede støt op gennem 70´erne og 80 ´erne, hvor man opkøbte mange risterier i Danmark.

I år 2000 samlede Peter Larsen AS  hele virksomheden i Viborg, 2 år før de fejrede 100 års jubilæum.  De solgte samtidig en del af aktierne til det svenskejede Løfbergs Lila, som var Sveriges ældste familieejede kafferisteri.

Herefter har de arbejdet sammen og har udviklet sig til en moderne kaffevirksomhed.

Fairtrade

Peter Larsen AS var blandt de første der indgik samarbejde med Fairtrade, da det blev introduceret på den danske marked i 1994.

Fairtrade er et prædikat som en stor del af Peter Larsens kaffe har. Dette er en betingelse for at der findes en bæredygtig kaffeindustri, hvor kaffebønderne kan opretholde en rimelig løn og arbejdsforhold, med resultatet, at vi får gode velsmagende bønner også på sigt.

I Kenya, har Peter Larsen AS kaffe en projekt, hvor man ved undervisning mv, formået at få kaffetræer til at firedoble ydeevnen. I 2014 høstede man i snit 3 kg pr. træ, nu er man oppe på 13 kg pr træ. dette er supergodt for økonomien blandt kaffefarmerne. hvor man tidligere havde svært ved at få de unge til at være kaffefarmere er det nu væsentlig mere attraktivt.

Hvad man også får ud af undervisningen er en væsentlig bedre kaffekvalitet, som vi så nyder godt af.